Het dagelijkse voer wat paarden opnemen worden enzymatisch verteerd en geabsorbeerd in de dunne darm. Voercomponenten die niet enzymatisch worden verteerd komen in de blinde en de dikke darm terecht waar ze door gunstige bacteriën worden gefermenteerd. Dit is het moment waarop de nutritionele metabolieten van natuurlijke gefermenteerde gist voordelen opleveren voor het paard.
Postbiotica is een voedingsingrediënt met voedingsmetabolieten die zijn gemaakt door middel van een exclusief fermentatieproces dat zorgt voor het behoud van gistfactoren, B-vitamines en andere voedingsfermentatieproducten. Het omvat voedingsstoffen zoals vitamine B en K, aminozuren en stoffen die antimicrobiële peptiden worden genoemd en die helpen de groei van schadelijke bacteriën te vertragen. Andere postbiotische stoffen die vetzuren met een korte keten worden genoemd, helpen gezonde bacteriën goed hun werk te doen.
Probiotica zijn de “goede” of “vriendelijke” bacteriën die een gezond spijsverteringskanaal bevorderen en werken om voedsel af te breken en te verteren. Prebiotica zijn brandstof voor probiotica, ondersteunen hun groei en helpen het immuunsysteem mee om slechte bacteriën onder controle te houden. Wanneer je prebiotica aan probiotica geeft, krijg je postbiotica. Simpel gezegd, prebiotica + probiotica = postbiotica.
DOSERING:
Paarden: 14 gram (2 schepjes per dag)
Pony’s: 7 gram (1 schepje per dag)
UITGEBREIDE ANALYSE
- Ruw eiwit………………………………………………………………..22,0 %
- Ruw vet…………………………………………………………………….1,5 %
- Ruwe celstof…………………………………………………………….25,0 %
- As…………………………………………………………………………….9,0 %
- Vochtgehalte……………………………………………………………11,0 %
Mineralen:
Ruw eiwit 22,0 % Calcium (Ca) 0,56 %
Ruw vet 1,5 % Chloride (Cl) 0,37 %
Ruwe celstof 25,0 % Magnesium (Mg) 0,39 %
As 9,0 % Fosfor (P) 0,54 %
Vocht 11,0 % Kalium (K) 2,57 %
Aminozuren:
Natrium (Na) 0,09 %
Arginine 0,73 %
Cystine 0,33 %
Glycine 0,93 %
Histidine 0,44 %
Isoleucine 0,57 %
Leucine 1,03 %
Lysine 0,87 %
Methionine 0,28 %
Fenylalanine 0,61 %
Proline 0,93 %
Threonine 0,60 %
Tyrosine 0,55 %
Tryptofaan 0,19 %
Valine 0,78 %
Zwavel (S) 0,46 %
Koolhydraten:
Zetmeel < 10 %
ADF 24,68 %
NDF 37,74 %